لیست اختراعات پويا پارسائي
توانايي ليستريا مونوسيتوژنز به حيات و رشد در شرايط يخچالي در برخي از فرآورده هاي غذايي آماده مصرف يك مسئله حائز اهميت در بهداشت و سلامت جامعه است. در اين مطالعه اثر مهاري، آويشن دنايي، آويشن خوزستاني و مرزه بختياري (در غلظت ١ درصد) بر روي رشد ليستريا مونوسيتوژنز تلقيح شده با غلظت هاي كم و زياد بر سطوح كالباس مرغ ( ٩٠ درصد) نگهداري شده در يخچال مورد بررسي قرار گرفت. همه اسانس هاي گياهي بررسي شده (آويشن دنايي و آويشن خوزستاني و مرزه بختياري) قادر به كاهش قابل توجه جمعيت ليستريا مونوسيتوژنز روي كالباس مرغ طي روزهاي 7 و 14 نسبت به گروه كنترل بودند. نتيجه نهايي اين مطالعه نشان داد اضافه نمودن اسانس هاي گياهان آويشن دنايي و آويشن خوزستاني و مرزه بختياري به كالباس مرغ روش مناسبي براي كنترل ليستريا مونوسيتوژنز در كالباس مرغ است. اين گياهان علاوه بر اثر ضدميكروبي، برخلاف نگهدارنده هاي سنتتيك از جمله نيتريت و نيترات اثرات مضر و مخربي روي بدن مصرف كننده نداشته و با توجه به اينكه گياهان معطري هستند قادرند تا حدودي بو و طعم نامطلوب حاصل از فرآيند توليد فرآورده هايي چون محصولات گوشتي حرارت ديده را كاهش دهند.
خلاصه: در سراسر جهان سالانه هزاران نفر به انواع مختلف زخم دچار مي شوند . زم ها مخصوصا زخم هاي مزمن به عنوان نگراني هاي مهم و اصلي براي بيمار و پزشك به حساب مي آيند. گياهان دارويي و يا علف دارويي (medicinal herbs & medicinal plants) به آن گروه از گياهاني گفته مي شود كه در جهت مصارف پزشكي ، درماني يا كلينيكي و داروسازي انسان ودام قرار گيرد نتايج مطالعات اتنوبوتاني و طب سنتي درايران حاكي از استفاده از گياهان دارويي متعددي با نقش قابضي در درمان زخم هاي انسان و دام مي باشد. در همين رابطه نتايج بررسي هاي اتنوبوتاني و اتنوفارماكولوژِي) نشان مي دهد كه اقوام بومي استان چهارمحال و بختياري جهت درمان زخم هاي باز انسان و دام از گياهاني نظير پنيرك با نام محلي توله يا ماماپير استفاده مي كنند از اين رو بر آن شديم تا اثرات ضد زخم و آنتي باكتريال آن را در مقايسه با ديگر درمان هاي گياهي رايج و نيز پماد نيتروفورازون به عنوان يك درمان شيميايي آنتي باكتريال شناخته شده بدست آوريم تا بتوانيم با نظر به مزاياي فراوان پمادهاي گياهي در مقايسه با داروهاي شيميايي تركيبي موثر بر پايه عصاره كلروفرمي 10./. پنيرك (malva sylvestirs)(كرم پايه 90+ عصاره گياه10)بيابيم. در اين راستا پس از جمع آوري اطلاعات كمي مساحت زخم در روزهاي نمونه برداري ، عمل تجزيه و تحليل داده ها با استفاده از آناليز واريانس يك طرفه و از مقايسه ارتوگونال به كمك نرم افزارC-Mstat انجام و به منظور مقايسه ميانگين از روش دانكن در سطح احتمال 5 استفاده شد جهت قياس داده ها نيز جهت رسم نمودار روند ترميم زخم در طي 16 روز با استفاده از نرم افزار (Excle office2007) انجام شد.
خلاصه اختراع درسراسر جهان سالانه هزاران نفر به انواع مختلف سوختگي ها دچار مي شوند زخم ها مخصوصا زخم هاي مزمن به عنوان نگراني هاي مهم واصلي براي بيمار وپزشك به حساب مي ايند دراين مطالعه از تعداد 36 زخم 1*1/5m دررت كه به صورت تصادفي در12 گروه 3 تايي تقسيم شدند با پماد هاي گياهي سرخ گياه با پيه بز سرخ گياه با كرم پايه پنيرك با كرم پايه وكرم سيلور سولفاديازين تحت تيمار قرار گرفتند درروزهاي 6،9و16 زخم ها درابتدا از نظر ماكروسكوپي وژئومتريك مورد بررسي قرار گرفتند وبعد ازآن با تهيه نمونه هاي هيستوپاتولوژيكي از بافت سوخته شده وسالم بررسي روند ترميم انجام گرفت سپس نتايج با استفاده ازازمون هاي اماري مورد تجزيه وتحليل قرار گرفتند واثرات چشمگير اين عصاره ها به اثبات رسيدند
تهیه و فرآوری پماد گیاهی درمان زخم سوختگی بیماران دیابتی بر پایه عصاره گیاه بادام تلخ و شیرین.
زخم معده يكي از شايع ترين مشكلات گوارشي در انسان است. كه در اثر عوامل متعدد از جمله حساسيت ارثي به ايجاد زخم، استرس، چاقي، سيگار ، برگشت نمك هاي صفراوي از دوازدهه به درون معده، خوردن حلال هاي چربي (الكل)، داروهاي ضد التهابي غير استروئيدي ايجاد مي شود. از آنجايي كه داروهاي شيميايي داراي عوارض جانبي مي باشند لزوم استفاده از گياهان دارويي با عوارض كمتر وجود دارد. در دانش بومي استان كرمان و چهار محال بختياري از گياهان خيموك و ميوه بلوط جهت درمان زخم هاي معده استفاده مي شود ولي تاكنون مطالعه اي در زمينه تاثير اين گياهان صورت نگرفته است. در مطالعه اخير، از اتانول جهت ايجاد زخم معده در موش صحرايي استفاده شد و سپس اثر درماني عصاره هاي هيدرولكلي خيموك و بلوط بر روند زخم ها 3، 6، 9 و 14 روز پس از ايجاد زخم در معده موش صحرايي مورد بررسي قرار گرفت. در اين تحقيق تمام مقادير تجويز شده از عصاره هاي گياهي (250,500,1000mg/kg) و داروي امپرازول (گروه شاهد مثبت) در روزهاي ذكر شده نسبت به گروه شاهد منفي كه آب مقطر دريافت كرده بودند بطور معني داري زخم هاي ايجاد شده توسط الكل را درمان كرده بودند. دوزهاي 500 و 1000 از عصاره ها و گروه امپرازول در روزهاي 6، 9 و 14 درمان نسبت به دوز 250 تاثير بيشتري بر كاهش شاخص زخم ها داشته اند هر چند تفاوت معني دار نبوده است. تاثير درماني عصاره ها در روزهاي 9 و 14 پس از ايجاد زخم بهتر مشخص بود و در روز 14 تاثير امپرازول، عصاره خيموك و بلوط با دور (1000mg/kg) به 100 درصد رسيده بود و از نظر ماكروسكوپيك ، هيچگونه زخمي در مخاط معده مشاهده نشد. در مطالعات ميكروسكوپيك نيز زخم ها ترميم يافته بودند و تقريبا ضخامت اپيتليوم در بيشتر نواحي مخاط در حد نرمال رسيده بود ولي بندرت اروزيون هاي كوچك هنوز به چشم مي خورد. 14 روز پس از درمان با دوز 500mg/kg از عصاره هاي خيموك و بلوط، در بعضي از قسمت هاي مخاط اروزيون هاي بسيار كوچكي ديده مي شد. در مطالعات هيستوپاتولوژيك نيز فرورفتگي هايي در قسمت هاي ترميم يافته اپيتليوم مخاط وجود داشت و ضخامت آن در اين نواحي به اندازه نرمال خود نرسيده بود. درصد بهبودي زخم ها در اين دوز بترتيب به 99/9 و 99/8 درصد رسيده بود.
سرپوش سرنگ ایمن
دسته تيغ جراحي غلاف دار دستگاهي براي جلوگيري از خطرات احتمالي در برش دست يا هر اندام ديگر جراح يا كادر جراحي در حين انتقال اين دسته (با تيغ جراحي) در هنگام عمل جراحي است. تكنيك بسيار ساده با صرف هزينه اي بسيار اندك و ناچيز باعث حذف استرس ناشي از عدم دقت و احتمال جرح كادر جراحي شده، دقت عمل جراحي توسط كادر بالا مي رود و احتمال انتقال بيماري از بيمار به جراح به حداقل مي رسد.
دستگاه الكتروكوتر يكي از دستگاه هاي جراحي الكتريكي ( electerosurgery ) يا ( diathermy ) است كه جهت ايجاد برش و جلوگيري از خونريزي كاربرد وسيعي دارد. اين كوتر حرارتي از يك دسته اسكالپل با تيغ يك بار مصرف كه به سر يك هويه ٢٠٠ وات تفنگي متصل است تشكيل شده و روش كار آن به اين صورت است كه پس از قرار دادن تيغ جراحي استريل در سر دستگاه با فشار دادن دكمه دو مرحله اي هويه داغ شده و گرماي آن توسط روش القاي گرمايي به تيغ جراحي مي رسد و در دو مرحله با ايجاد گرماي ٧٠ درجه سانتيگراد موجب انعقاد و با ايجاد گرمايي ٢٠٠ درجه سانتيگراد سبب برش بافت پوست ميگردد. لوله ساكشن متصل به دستگاه نيز موجب مكش دود و مايعات موضع عمل شده و منبع تامين نور تعبيه شده در زير تيخ جراحي جهت روشنايي موضع به كار برده مي شود.
بيش از هشتاد سال است كه جرحان و مخترعان به دنبال اختراع وسيله اي بوده اند كه كاربردهاي دو گانه و متمايز دو وسيله ي سوزن گير و قيچي جراحي را همزمان دارا باشد تا بتواند با كمتر كردن حجم و تعداد وسايل درست جراحي و حذف دستيار جراح براي تامين وسايل مورد نياز ، سرعت و كيفيت را در اعمال جراحي حساس و ظريف بالا برده و از طرفي با ادغام اين دو وسيله موجب كاهش قيمت وسايل جراحي و هزينه اتاق عمل مي گردد. با اختراع پنس جديدي در سال 1943 توسط GMiner كه دو كاربرد پنس و قيچي را همزمان داشت ظاهرا اين مشكل حل شد ولي به زودي جراحان دريافتند كه با توجه به احتمال ايجاد آسيب بافتي توسط قيچي تعبيه شده در انتهاي دو آرواري پنس و نيز احتمال برش ناخواسته نخ بخيه در حين عمل اين وسيله منسوخ شد.
تهيه وفراوري داروي گياهي ضدانگل برپايه روغن گياه سدر
موارد یافت شده: 13